Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sberbank și-a anunțat retragerea de pe piața europeană

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaBancă în Rusia
Bancă în Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Banca a comunicat că activele sale vor fi suficiente pentru efectuarea plăților către toți deponenții.
CHIŞINĂU, 2 martie - Sputnik. Sberbank a decis să se retragă de pe piaţa europeană în actuala situație dificilă, relatează RIA Novosti, citând un comunicat al instituţiei financiare.
Este menționat că băncile subsidiare ale grupului s-au confruntat cu o scoatere anormală de fonduri și amenințare la adresa siguranței angajaților și a sucursalelor. În același timp, vor exista suficiente active pentru a le fi achitate clienților depozitele.
"În actuala situație, Sberbank a decis să se retragă de pe piața europeană. Băncile subsidiare ale grupului s-au confruntă cu o scoatere anormală de resurse financiare și amenințare la adresa siguranței angajaților și a sucursalelor", este menționat în comunicat.
Banca a explicat totodată că, în conformitate cu prevederile Băncii Centrale a Rusiei, ea nu va putea furniza lichidități băncilor subsidiare europene care, de altfel, dispun de un nivel ridicat de capital și calitate a activelor, iar depozitele clienților sunt asigurate în conformitate cu legislația locală.
„Activele băncii sunt suficiente pentru a efectua plăți către toți deponenții”, mai este subliniat în comunicat.
Белый дом  - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Internațional
SUA nu pot fără uraniul rusesc
Fluxul de știri
0