Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Belarus au început negocierile între Rusia și Ucraina

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaПереговоры России и Украины в Гомельской области
Переговоры России и Украины в Гомельской области - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
În Belarus au început negocierile reprezentanților Rusiei și Ucrainei.
CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. În regiunea Brest din Belarus a început a doua rundă de negocieri între Rusia și Ucraina, a declarat Ministerul de Externe din Belarus pentru RIA Novosti.
După cum a menționat anterior consilierul președintelui rus Vladimir Medinski, pentru această întâlnire Moscova a format un bloc de propuneri din trei părți, dedicate aspectelor militar-tehnice, umanitar-internaționale și politice ale reglementării. Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului rus al Afacerilor Externe Maria Zaharova, instituția contează pe faptul că întâlnirea va duce „la încheierea cât mai grabnică a acestei situații, la restabilirea păcii în Donbass, la revenirea tuturor popoarelor Ucrainei la o viață pașnică și echitabilă”.
Oficiul președintelui Ucrainei a declarat anterior că „chestiunea cheie a negocierilor este încetarea imediată a focului și retragerea trupelor” de pe teritoriul țării.
Prima rundă a avut loc pe 28 februarie în regiunea Gomel din Belarus. Moscova este reprezentată la negocieri de consilierul prezidențial Vladimir Medinski, viceministrul de Externe Andrei Rudenko, viceministrul apărării Aleksandr Fomin, șeful Comitetului pentru afaceri internaționale al Dumei de Stat, Leonid Sluțki și ambasadorul Rusiei în Belarus Boris Grîzlov.
Din partea Kievului, la întâlnire participă ministrul Apărării Aleksei Reznikov, șeful fracțiunii ”Sluga Poporului” David Arahamia, viceministrul de Externe Nicolai Tocițki, consilierul șefului oficiului prezidențial Mihail Podoleak, deputatul Radei Supreme Rustem Umerov și prim-adjunctul șefului delegației ucrainene în Grupul de Contact Trilateral Andrei Kostin.
După cum au afirmat participanții la negocieri, părțile au schițat contururile procesului de reglementare și au plecat pentru consultări în capitalele lor.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Rusia
Lavrov este încrezător că se va găsi o soluție la criza din Ucraina
Fluxul de știri
0