Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Macron a vorbit la telefon cu Putin

© Press service of the President of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaMacron - Putin
Macron - Putin - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Președintele francez Macron a vorbit cu Vladimir Putin timp de o oră și jumătate.
CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut joi o nouă convorbire telefonică cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, aceasta a durat o oră și jumătate, a informat BFMTV, cu referire la Palatul Elysee.
Agenția France-Presse relatează că, după discuția cu Putin, liderul francez a vorbit la telefon cu președintele Ucrainei Vladimir Zelensky.
Convorbirea telefonică anterioară între Macron și Putin a avut loc luni și a durat de asemenea o oră și jumătate.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina, joi dis-de-dimineață, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a declarat că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Pentru aceasta, potrivit lui Putin, este planificată „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, aducerea în fața instanțelor de judecată a tuturor criminalilor de război responsabili de „crimele sângeroase săvârșite împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate rusești lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene și nimic nu amenință populația civilă.
Primirea la Palatul Cotroceni a Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Internațional
Republica Moldova, pe agenda discuțiilor dintre Iohannis și Ursula von der Leyen
Fluxul de știri
0