Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Înaltul Comisar al ONU a îndemnat la reglementarea situației din Ucraina

© Sputnik / Caraus MihaiDrapel
Drapel - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Înaltul Comisar al ONU Bachelet a îndemnat la reglementarea pașnică a situației din Ucraina.
CHIŞINĂU, 3 mart - Sputnik. Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a îndemnat la o soluționare pașnică a situației din Ucraina, comunică RIA Novosti.
"Suntem aici pentru a demonstra și susține atașamentul nostru față de principiul multilateralismului și al drepturilor omului. Mă alătur apelului puternic de ieri al Adunării Generale (ONU) pentru o reglementare imediată a conflictului prin mijloace pașnice", a spus Bachelet în discursul său în cadrul dezbaterilor de urgenţă cu privire la situația din Ucraina.
Ea a cerut, de asemenea, să fie asigurată protecția civililor precum și a militar luaţi în prizonierat, în conformitate cu dreptul internațional umanitar.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina, joi dis-de-dimineață, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a declarat că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Pentru aceasta, potrivit lui Putin, este planificată „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, aducerea în fața instanțelor de judecată a tuturor criminalilor de război responsabili de „crimele sângeroase săvârșite împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate rusești lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene și nimic nu amenință populația civilă.
Primirea la Palatul Cotroceni a Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Internațional
Republica Moldova, pe agenda discuțiilor dintre Iohannis și Ursula von der Leyen
Fluxul de știri
0