Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Franţa le-a recomandat cetăţenilor săi să părăsească Rusia

© Sputnik / Dominique Boutin / Accesați arhiva multimediaПустой Йенский мост неподалеку от Эйфелевой башни во время комендантского часа в Париже
Пустой Йенский мост неподалеку от Эйфелевой башни во время комендантского часа в Париже - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a Franţei le-a recomandat cetăţenilor ei să părăsească Rusia din cauza situaţiei din Ucraina.
CHIŞINĂU, 3 mart - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Franţei le-a recomandat cetăţenilor ei a căror prezenţă nu este neapărat necesară în Rusia să părăsească această țară din cauza situaţiei din Ucraina și să urmărească recomandările MAE.
“În contextul invaziei Ucrainei de căătre Rusia și a sancțiunilor internaționale aplicate acesteia, trebuie să manifestați vigilență sporită. Cetățenilor francezi, a căror prezență și prezența familiilor lor în Rusia nu este neapărat necesară, li se recomandă insisten să convină părăsirea țării și să ia măsuri pentru a părăsi țara pe căi care încă există”, afirmă MAE al Franței în recomansdarea sa.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina, joi dis-de-dimineață, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a declarat că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui Putin, este planificată „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, aducerea în fața instanțelor de judecată a tuturor criminalilor de război responsabili de „crimele sângeroase săvârșite împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate rusești lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene și nimic nu amenință populația civilă.
Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, grupurile armate ale RPD și RPL swunt în ofensivă. Dar nu se urmărește vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
Ursula von der Leyen și Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Internațional
Șefa Comisiei Europene în vizită în România
Fluxul de știri
0