Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Armenia are un nou președinte

© Sputnik / Arpi BeglaryanArmenia
Armenia - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Parlamentul Armeniei a ales joi noul președinte al țării.
CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Parlamentul Armeniei l-a ales pe ministrul Industriei Tehnologiilor, Vaagn Haceatrean, în funcția de președinte al țării, a declarat joi Narek Babaian, șeful comisiei de numărare a organului legislativ.
El a fost singurul candidat la această funcție. Candidatura lui Haceatrean a fost propusă de partidul aflat la guvernare ”Contractul civil”. În primul tur pentru el au votat doar 69 de deputați, minimul necesar fiind de 81 de voturi.
„Pentru Haceatrean au votat 71 de deputați (pentru alegere în turul doi fiind necesare 65 de voturi – n.red.)”, a spus Babaian în cadrul ședinței. Fracțiunile de opoziție „Armenia” și „Am onoarea” au boicotat alegerile.
Fostul președinte al Armeniei Armen Sarkisean și-a anunțat demisia pe 23 ianuarie. Ca principal motiv el a indicat lipsa unor împuterniciri corespunzătoare, ceea ce nu-i permite șefului statului să influențeze asupra proceselor fundamentale din politica externă și internă.
După reformele constituționale din Armenia din 2015, care au consolidat tranziția țării de la sistemul prezidențial de guvernare la cel parlamentar, șeful statului este ales de către întregul popor, ci de deputații Parlamentului. Funcțiile președintelui sunt reprezentative, puterea este concentrată în mâinile Legislativului și Guvernului.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Internațional
Scholz: NATO nu planifică o intervenție militară în cadrul evenimentelor din Ucraina
Fluxul de știri
0