Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia nu intenționează să introducă sancțiuni împotriva Rusiei

© AFP 2024 / Yasin AkgulВид сверху на покрытое слизью Мраморное море в гавани Стамбула
Вид сверху на покрытое слизью Мраморное море в гавани Стамбула - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Reprezentantul președintelui Turcia a explicat de ce Ankara nu va susține sancțiunile împotriva Rusiei.
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Ankara nu planifică să impună sancțiuni împotriva Moscovei pentru a lăsa deschis un canal cu Rusia. Asta a afirmat reprezentantul președintelui Turciei, Ibrahim Kalyn, într-un interviu pentru CNN Turk, transmite RIA Novosti.
“Noi trebuie să acționăm ținând cint de prioritățile țării noastre. Trebuie să fie un actor care ar putea să discute cu Rusia. Dar cine va discuta cu Rusia dacă toți ard podurile? Noi nu planificăm să impunem un pachet de sancțiuni Rusiei ca să menținem acest canal deschis”, a spus Ibrahim Kalyn.
Că Ankara nu dorește să participe la impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei a declarat și ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.
“În general, noi nu am participat la impunerea unor astfel de sancțiuni, în principiu. De asemenea, noi nu avem nicio dorință de a participa la astfel de sancțiuni”, a declarat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, pentru agenția Anadolu, care a dat declarația acestuia pe Twitter.
În weekend, țările occidentale au inițiat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Astfel, Uniunea Europeană, în legătură cu operarea Federației Ruse în Ucraina, a interzis oricăror aeronave rusești să aterizeze, să decoleze sau să survoleze teritoriul UE.
În plus, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a spus că aproximativ jumătate din rezervele financiare ale Băncii Centrale a Federației Ruse vor fi înghețate datorită noilor sancțiuni UE. De asemenea, băncile rusești care au căzut deja sub sancțiunile comunității internaționale sunt excluse din sistemul de plată SWIFT.
Autoritățile Federației Ruse au luat măsuri de răspuns la aceste restricții – un răspuns simetric la interzicerea zborurilor transportatorilor europeni prin teritoriul țării.
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Federația Rusă s-a pregătit de posibila introducere a sancțiunilor pe parcursul unei lungi perioade de timp, inclusiv pentru cele mai dure dintre ele, cu cele cu car astăzi Rusia se confruntă.
RT - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Internațional
Roskomnadzor a cerut de la YouTube și TikTok restabilirea accesului RT și Sputnik
Fluxul de știri
0