Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Roskomnadzor a cerut de la YouTube și TikTok restabilirea accesului RT și Sputnik

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaRT
RT - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Roskomnadzor a cerut de la YouTube și TikTok restabilirea accesului RT și Sputnik.
CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Roskomnadzor a expediat scrisori către YouTube și TikTok prin care cere eliminarea restricțiilor privind accesul la conturile RT și Sputnik, impuse în Europa ca una dintre măsurile de sancțiuni în legătură cu operațiunea specială a Rusiei de demilitarizare a Ucrainei, comunică agenția.
„Roskomnadzor a expediat scrisori către administrațiile serviciilor de internet YouTube și TikTok cu cererea de a scoate imediat restricțiile privind accesul la conturile oficiale ale mediilor de informarei ruse: RT și Sputnik, introduse în Europa”, este menționat în comunicat.
Instituția i-a cerut administrației YouTube și TikTok să elimine toate restricțiile într-un timp cât mai scurt. Este menționat că astfel de acțiuni încalcă în mod fundamental principiile cheie ale liberei răspândiri a informațiilor, accesului nestingherit la acestea și reprezintă o cenzură evidentă. Roskomnadzor insistă asupra inadmisibilității impunerii oricăror restricții asupra acestor conturi.
Duminică, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat blocarea activității mai multor medii de informare rusești în UE ca una dintre măsurile de sancționare în legătură cu operațiunea specială de demilitarizare a Ucrainei desfășurată de Rusia. Printre cele care vor cădea sub interdicție, a spus Von der Leyen, vor fi RT, Sputnik și filialele lor. Conturile TikTok și Instagram ale acestor mass-media rusești au încetat deja să funcționeze în UE, Meta va restricționa în general accesul la ele în UE.
Президент Украины Владимир Зеленский  - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Internațional
Zelenski a anunțat că toate orașele mari din Ucraina sunt blocate
Fluxul de știri
0