Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ajutor material unic pentru anumite categorii de persoane: Cine sunt beneficiarii

© Sputnik / Mihai CarausRîul Nistru
Rîul Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Mai multe categorii de persoane vor primi un ajutor unic material din partea statului.
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Persoanelor participante la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova vor primi un ajutor unic în valoare de 2 500 de lei din partea statului.
O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri prin aprobarea proiectului de lege privind susținerea participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a membrilor familiilor lor în contextul comemorării a 30 de ani de la războiul de pe Nistru și pentru modificarea unor acte normative.
Potrivit proiectului, o altă categorie care va beneficia de acest ajutor sunt persoanele participante la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma rănirii, contuziei, schilodirii contractate în timpul acțiunilor de luptă. La fel, vor primi ajutorul unic și soții supraviețuitori ai participanților la acțiunile de luptă, căzuți la datorie, sau ai persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate.
Totodată, de 2 500 de lei vor beneficia și unul dintre părinții participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova căzuți la datorie.
Proiectul înaintat a fost elaborat în contextul Hotărârii Parlamentului privind declararea anului 2022 - Anul recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova și are drept scop sporirea protecției sociale a categoriilor menționate de persoane.
În debutul ședinței, premierul Nataia Gavrilița, a declarat că veteranii care au luptat acum 30 de ani în războiul de pe Nistru „au fost un scut al democrației”.
Fluxul de știri
0