Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Refugiații din Ucraina continuă să vină în Moldova: Câte persoane au ajuns în țară

© Sputnik / Mihai CarausPalanca
Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne a prezintat datele actualizate privind numărul cetățenilor ucraineni care au traversat frontiera de stat.
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a susținut un briefing de presă în care a anunțat cele mai recente date în contextul situației din Ucraina. Din data de 24 februarie peste 108 mii de ucraineni au traversat frontiera de stat cu Republica Moldova. În aceste momente în țara noastră sunt peste 51 de mii de refugiați. Iar peste 1500 de persoane, inclusiv peste 800 de cetățeni ai Ucrainei au solicitat azil în Moldova.
Totodată, oficialul de la MAI a anunțat că au ajuns primele loturi de ajutor umanitar.

”Astăzi în Republica Moldova a ajuns primul lot de ajutor umanitar din partea Biroului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru refugiați. Ajutorul a ajuns pentru refugiații din Ucraina aflați aici în Republica Moldova din partea Guvernului Olandei. Prin mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene” a declarat Ana Revenco.

Ministrul Afacerilor Interne a mai anunțat că ajutorul umanitar constă din bunuri necesare pentru dotarea centrelor de cazare pentru refugiați.
Amintim că cetățenii ucraineni pot intra pe teritoriul Republicii Moldova inclusiv cu acte de identitate interne și fără obligativitatea prezentării certificatului COVID-19. Automobilele pot intra pe teritoriul Moldovei fără carte verde, cu condiția procurării acesteia în termen de 24 de ore.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Societate
Autoritatea Aeronautică Civilă a autorizat două zboruri spre Moldova
Fluxul de știri
0