Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritatea Aeronautică Civilă a autorizat două zboruri spre Moldova

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaAvion
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat care zboruri pot fi efectuate pe 2 martie către Moldova.
CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă a autorizat pentru astăzi, două zboruri Cargo spre Republica Moldova.

”În contextul în care spațiul aerian al Republicii Moldova este închis pentru aeronavele civile și de stat (naționale și străine), Autoritatea Aeronautică Civilă informează ca a autorizat pentru data de 2 martie 2022, două zboruri Cargo spre Republica Moldova”, anunță Autoritatea. .

Un zbor Cargo cu ajutor umanitar din partea Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).
Un zbor Cargo efectuat de operatorul aerian Aerotranscargo, care va transporta colete/poștă rapida TNT, DHL, UPS”.
Amintim că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis începând cu ora 12:00 din ziua de 24 februarie. Autoritatea Aeronautică Civilă a explicat că spațiul aerian al Republicii Moldova prezintă un risc sporit pentru aviația civilă. Din acest motiv, autoritățile de la Chișinău au decis să-l închidă, la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate. Astfel, până la data de 4 martie, toate zborurile din și spre Republica Moldova sunt suspendate.
Totodată, în cazul în care spațiul aerian este închis se permit și următoarele excepții:
1.
pentru zborurile de repoziționare a aeronavelor civile a operatorilor aerieni naționali și străini poate fi efectuată doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și cu condiția efectuării zborurilor respective fără pasageri la bord;
2.
pentru zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă a operatorilor aerieni naționali și străini, poate fi efectuată doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile pentru fiecare zbor;
3.
pentru alte cazuri, utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către aeronavele civile și de stat poate fi permisă doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și a Ministerului Apărării.
Fluxul de știri
0