Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Anunț important pentru moldoveni: Noi reguli de călătorie în Italia

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Începând cu ziua de marți, 1 martie, au fost modificate regulile de intrare pe teritoriul Italiei.
CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că a fost anulată lista cu țările repartizate pe zone. Astfel, pasagerii care doresc să intre în Republica Italiană sunt obligați să respecte una din următoarele cerințe:
Să prezinte Certificatul Digital de Vaccinare cu vaccinurile aprobate de EMA - Comirnaty (Pfizer/BioNTech) , Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca), Janssen Pharmaceutica NV (Johnson&Johnson). Termenul nu trebuie să depășească 9 luni de la ultima doză administrată. Se acceptă și doza booster.
O dovadă de recuperare după COVID-19 - certificatul de recuperare să dovedească că de la infectare nu au trecut mai mult de 180 zile însă mai mult de 11 zile.
Un test RT-PCR NEGATIV efectuat nu mai devreme de 72h până la intrarea în țară sau un test Antigen, efectuat cu 48h până la intrare în țară.
Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că copiii până la 6 ani sunt scutiți de cerințele enumerate mai sus. Rămâne în vigoare obligativitatea completării formularului online PLF: (cu cel mult 48h până la decolare). Ca excepție se acceptă și pe suport de hârtie.
Pasagerii care nu pot prezenta unul din actele confirmative de mai sus, vor fi plasați în autoizolare pe o perioada de 5 zile.
Bani - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Economie
Sindicatele cer majorarea salariului minim în Republica Moldova
Fluxul de știri
0