Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sursă: Negocierile cu Ucraina ar putea începe în seara de 2 martie

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaПереговоры России и Украины в Гомельской области
Переговоры России и Украины в Гомельской области - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sursă: negocierile între Rusia și Ucraina vor avea loc, dar ora încă nu a fost încă stabilită.
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Negocierile dintre Rusia și Ucraina vor avea loc, dar părțile încă nu au convenit asupra orei, a declarat o sursă RIA Novosti din cercurile diplomatice.
"Negocierile nu sunt anulate, dar a fost amânată ora la care se vor desfășura. Ele ar putea avea loc în seara zilei de 2 martie sau mai târziu", a spus sursa agenției.
Întâlnirea anterioară a avut loc pe 28 februarie în regiunea Gomel din Belarus. Ea a durat aproape cinci ore.
Moscova este reprezentată la negocieri de consilierul prezidențial Vladimir Medinski, viceministrul de Externe Andrei Rudenko, viceministrul apărării Aleksandr Fomin, șeful Comitetului pentru afaceri internaționale al Dumei de Stat, Leonid Sluțki și ambasadorul Rusiei în Belarus Boris Grîzlov.
Din partea Kievului, la întâlnire participă ministrul Apărării Aleksei Reznikov, șeful fracțiunii ”Sluga Poporului” David Arahamia, viceministrul de Externe Nicolai Tocițki, consilierul șefului oficiului prezidențial Mihail Podoleak, deputatul Radei Supreme Rustem Umerov și prim-adjunctul șefului delegației ucrainene în Grupul de Contact Trilateral Andrei Kostin.
După cum au afirmat participanții la negocieri, părțile au schițat contururile procesului de reglementare și au plecat pentru consultări în capitalele lor.
Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbass și după o adresare a deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei. Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
Ofensiva este pornită în mai multe direcții, Kievul este blocat dinspre vest, iar grupuri din sudul și estul țării au tăiat armata ucraineană de la Marea Azov și au blocat Mariupolul.
Fluxul de știri
0