Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Occidentul refuză să îndeplinească cerințele de securitate ale Rusiei

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Lavrov a declarat că Occidentul refuză să se conformeze cerințelor Rusiei privind arhitectura de securitate.
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Occidentul a refuzat să se conformeze cererilor Rusiei pentru formarea unei noi arhitecturi europene de securitate, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Occidentul a refuzat să se conformeze cererilor noastre pentru formarea unei noi arhitecturi europene de securitate”, a declarat ministrul de Externe rus la postul de televiziune al-Jazeera.
Брифинг И. Конашенкова после начала специальной военной операции - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Rusia
Armata rusă a preluat controlul asupra centrului regional Herson
Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbass și după o adresare a deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei. Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
Ofensiva este pornită în mai multe direcții, Kievul este blocat dinspre vest, iar grupuri din sudul și estul țării au tăiat armata ucraineană de la Marea Azov și au blocat Mariupol.
Fluxul de știri
0