Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Armata rusă a preluat controlul asupra centrului regional Herson

© Sputnik / Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг И. Конашенкова после начала специальной военной операции
Брифинг И. Конашенкова после начала специальной военной операции - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentantul Ministerului rus al Apărării Konașenkov a anunțat că armata rusă a preluat controlul asupra Hersonului
Unitățile ruse au preluat complet controlul asupra Hersonului, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.
Infrastructura civilă, facilitățile de susținere a vieții și transportul public din oraș funcționează în regim normal.

„Orașul nu se confruntă cu lipsuri de alimente și bunuri esențiale. Negocierile sunt în desfășurare între comandamentul rus, administrația orașului și regiunii pentru a aborda problemele de menținere a funcționării infrastructurii sociale, asigurarea ordinii și securității populației”, a spus sursa citată.

Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbass și după o adresare a deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei. Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
Ofensiva este pornită în mai multe direcții, Kievul este blocat dinspre vest, iar grupuri din sudul și estul țării au tăiat armata ucraineană de la Marea Azov și au blocat Mariupol.
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Internațional
NATO nu intenționează să crească gradul de alertă pentru forțele nucleare
Fluxul de știri
0