Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Grușko: Rusia continuă să insiste să i se ofere garanții de neextindere a NATO

© Sputnik / Grigoriy SisoevAlexander Grushko
Alexander Grushko  - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia continuă să insiste ca să i se ofere garanții juridice de neextindere a NATO la Est, a declarat adjunctul ministrului Afacerilor Externe de la Moscova, Alexandr Grușko.
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. „Dacă NATO ar fi în stare să meargă la adoptarea deciziei, iată această formulă de la București, pe care ei mai că nu au adus-o la un rang de... beton, de fapt, noi știm foarte bine că ea a fost scrisă pe genunchi în urma unui compromis, dat fiind că atunci Franța și Germania s-ah pronunțat categoric împotriva ca Ucrainei și Georgiei să i se oferă planul de acțiuni pentru aderare și atunci a fost inventată această formulă de compromis, de car ai acum se țin cu ambele mâini”, a declarat Grușko în emisie la postul de televiziune “Rusia 23”.
Ministerul adjunct de Externe a mai adăugat că, de fapt, această formulă a și adus la actuala criză în sistemul de securitate europeană, pe care o urmărim acum cu toții. “Iată de ce nimic aici nu se poate garanta, iată de ce noi vom continua să insistăm să ni se ofere garanții materiale juridice de neextindere a Alianței la Est”, a declarant Grușko.
Брифинг И. Конашенкова после начала специальной военной операции - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Rusia
Armata rusă a preluat controlul asupra centrului regional Herson
Fluxul de știri
0