Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Când vor începe negocierile reprezentanților Rusiei și Ucrainei

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaDelegația Rusiei a ajuns la negocieri
Delegația Rusiei a ajuns la negocieri - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Abonare
Delegația rusă a ajuns la locul unde urmează să aibă loc negocierile cu Ucraina, în Belovejskaia Pushcia.
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Delegația Rusiei a venit în componență deplină la negocierile cu Ucraina, a comunicat consilierul prezidențial Vladimir Medinski. El a precizat că interlocutorii abia s-au pornit de la Kiev, urmând să sosească joi dimineață.
Negocierile se vor desfășura în aceeași componență ca și anterior. Prima rundă a avut loc pe 28 februarie în regiunea Gomel din Belarus.
Moscova este reprezentată la negocieri de consilierul prezidențial Vladimir Medinski, viceministrul de Externe Andrei Rudenko, viceministrul apărării Aleksandr Fomin, șeful Comitetului pentru afaceri internaționale al Dumei de Stat, Leonid Sluțki și ambasadorul Rusiei în Belarus Boris Grîzlov.
Din partea Kievului, la întâlnire participă ministrul Apărării Aleksei Reznikov, șeful fracțiunii ”Sluga Poporului” David Arahamia, viceministrul de Externe Nicolai Tocițki, consilierul șefului oficiului prezidențial Mihail Podoleak, deputatul Radei Supreme Rustem Umerov și prim-adjunctul șefului delegației ucrainene în Grupul de Contact Trilateral Andrei Kostin.
După cum au afirmat participanții la negocieri, părțile au schițat contururile procesului de reglementare și au plecat pentru consultări în capitalele lor.
Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbass și după o adresare a deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei. Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
Ofensiva este pornită în mai multe direcții, Kievul este blocat dinspre vest, iar grupuri din sudul și estul țării au tăiat armata ucraineană de la Marea Azov și au blocat Mariupolul.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Politică
UE va acorda Moldovei ajutor pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina
Fluxul de știri
0