Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO nu intenționează să crească gradul de alertă pentru forțele nucleare

© REUTERS / INTS KALNINSФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Secretarul general al NATO Stoltenberg nu vede niciun motiv pentru a crește gradul de alertă al forțelor nucleare.
CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că în acest moment nu vede niciun motiv să crească gradul de alertă pentru „forțele nucleare” ale alianței.
„Vom face întotdeauna tot ce este necesar pentru a ne proteja și a apăra aliații, dar nu credem că este nevoie să schimbăm acum gradul de alertă pentru forțele nucleare NATO”, a declarat Stoltenberg pentru Associated Press.
Anterior, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că SUA nu văd niciun motiv pentru a spori gradul alertă al forțelor sale nucleare și continuă să evalueze ordinul președintelui rus Vladimir Putin cu privire la regimul special de serviciu de luptă în cadrul forțele rusești de descurajare.
Ceva mai devreme, Putin, la o întâlnire cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și șeful statului major, Valerii Gerasimov, a ordonat ca forțele de descurajare să fie trecute la un regim special al serviciului de luptă. El a declarat că „oficialii de rang înalt ai principalelor țări NATO își permit declarații agresive împotriva țării noastre”.
Птицы над Керченским проливом - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Internațional
Trupele ucrainene au pierdut ieșirea la Marea Azov
Fluxul de știri
0