Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski a anunțat că toate orașele mari din Ucraina sunt blocate

© AFP 2024 / JOHN THYSПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский  - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că toate orașele mari din Ucraina sunt blocate.
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Acum sunt blocate toate orașele mari ale țării noastre, a declarat Volodimir Zelenski într-o adresare video făcută pentru Parlamentul Uniunii Europene.
RIA Novosti precizează că până în prezent, Kievul a încălcat în mod repetat acordurile de la Minsk, bombardând Donbasul cu arme interzise de aceste acorduri, care prevedeau și acordarea unui statut special Donbasului după organizarea alegerilor acolo (Kievul nu a inițiat nicio măsură în această direcție).
Rusia a anunțat, joi dimineață, începerea unei operațiuni militare speciale în Ucraina, cu scopul de a apăra republicile populare Donețk și Lugansk de ceea ce președintele Putin a numit drept un „genocid” al populației de limbă rusă, vizate de Kiev încă de când guvernul naționalist a preluat puterea printr-o lovitură de stat. Această lovitură a fost salutată de puterile occidentale ca fiind o „instalare a democrației”. Ministerul rus de Externe a declarat că operațiunea are ca scop aducerea regimului marionetă de la Kiev în fața justiției pentru crimele pe care le-a comis.
Zelenski  - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Internațional
Deputat al Radei Supreme: Urmează capitularea și fuga rușinoasă a lui Zelenski
Fluxul de știri
0