Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Deputat al Radei Supreme: Urmează capitularea și fuga rușinoasă a lui Zelenski

© AFP 2024 / JOHN THYSZelenski
Zelenski  - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Un deputat al Radei Supreme afirmă că președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar putea să fugă, iar peste două-trei săptămâni conflictul militar să se termine printr-o capitulare rușinoasă.
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Deputatul de la Kiev Ilia Kiva, care face parte din fracțiunea "Platforma de Opoziție - Pentru Viață" afirmă că, după ce își va duce la sfârșit “munca lui murdară”, Volodimir Zelenski va merge să se odihnească undeva în SUA sau Marea Britanie pe banii furați de la popor.
"Zelenski – un criminal care astăzi doar îndeplinește niște indicații – distruge Ucraina, își distruge propriul popor, îl împinge spre această demență. El va fugi, iar peste o săptămână sau două războiul oricum se va termina cu o capitulare rușinoasă. Capitularea lui Zelenski, care, în linii mari, făcându-și lucru murdar, va pleca să se odihnească și să cheltuiască banii furați de la popor în America sau Marea Britanie", a declarat deputatul Ilia Kiva într-o înregistrare video, postată pe canalul său de Telegram.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina dis-de-dimineață, joi, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției pe toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, și nimic nu amenință populația civilă.
Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, unitățile de atac din Donețk și Lugansk sunt în ofensivă. Dar nu se intenționează ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
Зал, где пройдут переговоры России и Украины - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Analize și opinii
Expert: Nu vor fi rezultate rapide de la negocierile Kiev-Moscova
Fluxul de știri
0