Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Tranzitul gazului rusesc prin Ucraina se realizează la maximum

© Sputnik / Mihai Carausgaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Tranzitul gazului prin Ucraina se realizează la maximum, „Yamal-Europe” funcționează pe avers.
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Tranzitul gazelor rusești prin teritoriul ucrainean la 1 martie este menținut la valorile maxime în temeiul obligațiilor contractuale ale Gazprom, în timp ce livrările directe continuă să fie reluate periodic prin gazoductul Yamal-Europa, potrivit datelor operatorilor GTS.
Potrivit informațiilor de pe site-ul web al „Operatorului GTS al Ucrainei”, cererile pentru pomparea gazului prin stațiile de măsurare a gazelor „Sudja” și „Sohranovka” din Rusia de la 1 martie se ridică la 109,3 milioane de metri cubi.
Aceasta corespunde obligațiilor contractuale maxime ale Gazprom pentru acest an. Tranzitul de gaze rusești se apropie de aceste valori deja de la sfârșitul săptămânii trecute.
Între timp, noaptea, gazoductul Yamal-Europa a revenit pe avers, fluxul fizic de gaz a trecut direct prin Polonia până în Germania de la ora 2 dimineața și probabil a durat până la începutul unei noi zile de gaz, adică la 8 dimineața, ora Moscovei, 1 martie, conform datelor operatorului german Gascade.
Gazprom nu a rezervat capacități de tranzit de gaze prin această conductă prin Polonia pentru luna februarie, așa că acum are posibilitatea de a utiliza doar rezervări zilnice și intraday pe termen scurt. În același timp, compania a reluat livrările directe prin Yamal-Europa pe 26 februarie pentru prima dată din decembrie.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Economie
Anunț de ultima oră al Moldovagaz: Cu cât vom cumpăra gazul în martie
Fluxul de știri
0