Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Anunț de ultima oră al Moldovagaz: Cu cât vom cumpăra gazul în martie

© Sputnik / Mihai Carausgaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Directorul Moldovagaz anunță prețul aproximativ cu care Republica Moldova va cumpăra gaz în luna martie.
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Prețul de achiziție pentru o mie de metri cubi de gaz în luna martie va constitui aproximativ 547 de dolari americani. Despre aceasta a anunțat directorul „Moldovagaz” pe canalul său de Telegram. Potrivit lui Vadim Ceban, acest preț este un rezultat al calculelor preliminare.

„Potrivit calculelor preliminare, prețul de achiziție al gazelor naturale pentru SA „Moldovagaz” în luna martie va fi de 547,26 de dolari SUA per mia de metri cubi”, scrie Vadim Ceban pe Telegram.

Anterior, Vadim Ceban a anunțat că prețul mediu anual de achiziție al gazelor naturale în 2021 pentru „Moldovagaz” a fost de 307 dolari pe mia de metri cubi. Creșterea a fost observată abia în decembrie, când costul gazului a crescut la 470 de dolari pentru o mie de metri cubi.
„Aceste cifre, corespund în totalitate, ținând cont de formula de calcul prevăzută de contract, cu datele oficiale, conform cărora Gazprom a vândut gaz la un preț mediu anual de 272 de dolari, chiar dacă prețul din decembrie a fost de 517 de dolari”, a spus Ceban.
El a subliniat că luna ianuarie are un impact semnificativ asupra formării tarifului mediu anual, întrucât luna aceasta reprezintă o cincime din consumul anual.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Economie
Ancheta internă privind publicarea contractului cu Gazprom s-a încheiat: Ce urmează
Fluxul de știri
0