Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Situația la frontieră: Flux majorat la granița cu Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausPalanca
Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Poliția de frontieră informează că și la această oră se atestă flux majorat în unele puncte de trecere.
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. În patru puncte de trecere a frontierei de stat se atestă flux majorat de persoane. Potrivit Poliției de Frontieră, cître ora 08:00, în PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe, PTF Tudora-Starokazacie, PTF Basarabeasca – Serpniovo, PTF Criva-Mamaliga, pe sensul de intrare în Republica Moldova din partea ucraineană este aglomerație. În celelalte puncte de trecere a frontierei se înregistrează valori minime de trafic.

În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 20 245 de traversări de persoane, dintre care un număr de 11 486 pe sensul de intrare în țară.

Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România – 12 658 din totalul de traversări, iar 7 399 de treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană.
Poliția de Frontieră mai informează că P 9 602 de treceri au fost consemnate de către cetățeni ucraineni, dintre care 5 411 pe direcția intrare în Republica Moldova și alte 4 191 de treceri la ieșire din țară. Totodată, numărul de 3 298 au constituit trecerile minorilor ucraineni de până la 14 ani inclusiv.
Amintim, la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova de pe teritoriul Ucrainei se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor ucraineni, prin punctele de trecere a frontierei de stat, la prezentarea a unuia din actele de identitate:
pentru minori - certificatul de naștere, actul de identitate național (buletinul/card de identitate), pașaport;
pentru maturi – actul de identitate național (buletin/card de identitate) sau pașaport.
Vassili Nebenzia - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Internațional
Reprezentant rus la ONU, despre fake news-urile privind operațiunea Rusiei în Ucraina
Fluxul de știri
0