Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Primăria Chișinău va asigura gratis testarea şi vaccinarea refugiaților din Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausAu fost lansate punctele mobile de vaccinare
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Primăria Chișinău vine în ajutorul refugiaților din Ucraina și le oferă testare gratuită la COVID-19.
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Primăria Chișinău va asigura gratis testarea şi vaccinarea refugiaților din Ucraina. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.
"Astfel, un autobuz dotat pentru vaccinarea anti COVID-19 este amplasat la Centrul municipal de triere și plasament de urgență de la Moldexpo, deoarece am avut mai multe solicitări venite din partea refugiaţilor", a scris Ceban.
Totodată, Ceban anunță că a fost plasat un punct de testare la COVID-19, pentru refugiații care prezintă simptome.
"De astăzi se vor face gratuit teste PCR, pentru acele persoane care trebuie să plece în alte țări, în UE, unde se solicită aceste teste", mai scrie Ceban.
În prezent, în ambele pavilioane amenajate la Centrul de triere și plasament de urgență de la Moldexpo, pentru persoanele refugiate, sunt amplasate 2 puncte medicale, câte unul în fiecare pavilion, pentru acordarea consultațiilor medicale, dar și pentru tratament, în caz de necesitate, mai scrie Ceban.
"Avem medicamente de prim ajutor, iar medicii zilnic fac triajul persoanelor cazate acolo. La fel, refugiații din centrele de plasament temporar de pe întreg teritoriu Chișinăului vor primi asistenţă medicală în AMT-urile din sectoare", anunță primarul.
Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situația la frontieră: Flux majorat la granița cu Ucraina
Fluxul de știri
0