Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețuri noi la carburanți: Cu cât vom procura motorina pe 2 martie

© Sputnik / Mihai CarausStație de alimentare
Stație de alimentare - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți.
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Prețurile la carburanți ar putea să crească și pe 2 martie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon valabile pentru ziua de marți.
Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 am putea achita 24,54 de lei, cu șase bani mai mult față de ziua de astăzi. Prețul pentru un litru de motorină ar putea crește cu opt bani și va ajunge la 21,25 de lei.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Prețurile sunt calculate reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede inaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică și cota accizelor și taxa pe valoarea dăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
transport - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Societate
De astăzi vom plăti mai mult pentru călătoriile cu transportul public
Fluxul de știri
0