Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De astăzi vom plăti mai mult pentru călătoriile cu transportul public

© Sputnik / Mihai Caraustransport
transport - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Începând cu 1 martie, moldovenii vor plăti mai mult pentru călătoriile cu transportul public.
CHIȘINĂU, 1 mar - Sputnik. De astăzi intră în vigoare Ordinul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) privind noile tarife pentru transportul rutier raional și interraional. Astfel, de astăzi, 1 martie, vor fi aplicate următoarele tarife plafonate:
Serviciile de transport interraional:
pentru categoria de confort II - 70 de bani pentru un kilometru
pentru categoria de confort I - 80 de bani pentru un kilometru
Serviciile de transport raional:
pentru categoria de confort II - 80 de bani pentru un kilometru
pentru categoria de confort I - 90 de bani pentru un kilometru
Astfel, tariful la călătoriile cu transportul public internațional s-a majorat cu zece bani, iar cel călătoriile cu transportul public raional cu 20 de bani.
Amintim că în data de 7 februarie a început greva transportatorilor, care a durat până în data de 9 februarie, inclusiv. Aproximativ 90 la sută dintre curse au fost sistate.
Decizia de a intra în grevă a fost luată în semn de protest față de inacțiunile ministerului de resort, care refuza să majoreze tarifele pentru călătorie. Anterior, lucrătorii din domeniul transportului au menționat că activează în pierdere pe fondul creșterii prețurilor la combustibil.
În data de 10 februarie, transportatorii s-au întâlnit cu ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, pentru a discuta subiectul legat de majorarea tarifelor la călătoriile cu microbuzele interurbane. În urma discuțiilor, ambele părți au ajuns la un numitor comun și au stabilit cu cât ar putea crește tariful pentru o călătorie.
Precizăm că pe 28 ianuarie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat o scrisoare deschisă pe numele vicepremierului și ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, în care au solicitat ca, în termeni restrânși, ministerul să prezinte calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și a tarifului la serviciile de autogară, în caz contrar, transportatorii sunt gata să sisteze activitatea curselor regulate în semn de protest.
Ultima dată, tariful pentru călătoriile cu transportul public interraional și raional a fost modificat la sfârșitul anului 2019, atunci când s-a stabilit un preț de 60 de bani pentru un kilometru.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Economie
Anunț de ultima oră al Moldovagaz: Cu cât vom cumpăra gazul în martie
Fluxul de știri
0