Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Expert: Nu vor fi rezultate rapide de la negocierile Kiev-Moscova

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaЗал, где пройдут переговоры России и Украины
Зал, где пройдут переговоры России и Украины - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Nu trebuie să ne așteptăm la un rezultat rapid de la negocierile din Rusia și Ucraina, consideră expertul Vladimir Jarihin.
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Rusia și Ucraina vor continua negocierile, dar să așteptăm de la acestea rezultate rapide, în situația actuală, este zădarnic, a declarat pentru RIA Novosti adjunctul directorul Institutului Țărilor CSI, Vladimir Jarihin.
Luni, în Belarus, s-au desfășurat negocieri dintre delegațiile Federației Ruse și Ucraina. Delegația rusă a fost condusă de consilierul președintelui rus Vladimir Medinskii.
Anterior responsabili din oficiul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că “chestiunea de bază a negocierilor este încetarea imediată a focului și scoaterea trupelor ruse din teritoriul Ucrainei”. Însuși Zelenski a declarat, făcând bilanțul negocierilor că deocamdată nu a fost obținut rezultatul de care are nevoie Ucraina.
Bineînțeles, în cadrul unei singure întrevederi nu este posibil să se soluționeze problemele care s-au acumulat de-a lungul multor ani. Dar este încurajator faptul că părțile nu s-au înjurat și nu au plecat de la masa de negocieri, dar s-au înțeles să se întâlnească din nou. Iată de ce eu cred dă negocierile vor continua, dar să ne așteptăm la un rezultat rapid, în actuala situație, practic este imposibil, a declarat Jarihin într-o discuție cu corespondentul RIA Novosti.
Șansa ca părțile să ajungă, într-un final, la compromis – există, dar aceasta nu este foarte mare, a menționat Jarihin.
“Punctul în care se va atinge compromisul este unul oscilant și depinde de faptul cum va fi situația cu desfășurarea operațiunii. Dacă ceasta se va desfășura cu succes, acest punct de compromis va fi mai aproape de poziția Rusiei. Dar cu trecerea timpului asta s-ar putea să se întâmple și atunci părțile vor găsi limbă comună”, a adăugat expertul.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina dis-de-dimineață, joi, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției pe toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, și nimic nu amenință populația civilă.
Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, unitățile de atac din Donețk și Lugansk sunt în ofensivă. Dar nu se intenționează ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
Biroul președintelui Zelenski a anunțat rezultatele negocierilor cu Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Internațional
Biroul președintelui Zelenski a anunțat rezultatele negocierilor cu Rusia
Fluxul de știri
0