Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biroul președintelui Zelenski a anunțat rezultatele negocierilor cu Rusia

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaBiroul președintelui Zelenski a anunțat rezultatele negocierilor cu Rusia
Biroul președintelui Zelenski a anunțat rezultatele negocierilor cu Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Mihail Podoleak a spus că delegațiile Rusiei și Ucrainei se întorc în țările lor pentru consultări înainte de runda a doua.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Delegațiile Ucrainei și Federației Ruse au încheiat negocierile și se întorc în țările lor pentru consultări înainte de runda a doua. Consilierul șefei biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podoleak, a anunțat despre acest lucru jurnaliştilor, transmite RIA Novosti.
„Delegațiile ucrainene și ruse au purtat astăzi prima rundă de discuții, al căror scop principal a fost să discute chestiunile legate de încetarea focului pe teritoriul Ucrainei”, a spus Podoleak.
„Părțile au identificat o serie de subiecte prioritare asupra cărora au fost conturate anumite decizii, pentru a se asigura că aceste decizii au primit deja unele oportunități de implementare”, a adăugat el.
Potrivit lui Podoleak, delegațiile pleacă în capitalele lor pentru consultări.
„Părțile au discutat despre posibilitatea de a desfășura o a doua rundă de negocieri în viitorul apropiat, la care aceste subiecte vor primi o practică concretă de dezvoltare”, a spus Podoleak.
Amintim că negocierile au avut loc astăzi în regiunea Gomel din Belarus. Asta după ce negocierile ar fi trebuit să aibă loc cu o zi înainte.
Moscova a fost reprezentată de consilierul prezidențial Vladimir Medinski, viceministrul de externe Andrei Rudenko, viceministrul apărării Alexander Fomin, șeful Comitetului Internațional al Dumei de Stat Leonid Sluțki și ambasadorul Rusiei în Belarus Boris Grîzlov.
Kievul a fost reprezentat de ministrul Apărării Oleksiy Reznikov, șeful fracțiunii „Sluga Poporului”, David Arakhamia, ministrul adjunct de Externe Mykola Tochitsky, consilier al șefului biroului prezidențial Mykhailo Podolyak, deputatul Radei Supreme Rustem Umerov și primul adjunct al șefului delegației ucrainene la Grupul de contact trilateral Andriy Kostin.
Логотип SWIFT - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Politică
Există sau nu riscuri pentru Moldova dacă Rusia va fi deconectată de la SWIFT
Fluxul de știri
0