Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Diplomației UE, Josep Borrell, vine la Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausSteagul Uniunii Europene
Steagul Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Abonare
Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, vine într-o vizită de lucru în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă va întreprinde în perioada 2-3 martie o vizită de lucru în Republica Moldova pentru a se întâlni cu autoritățile de la Chișinău. Premierul Natalia Gavrilița a confirmat vizita lui Josep Borrell în țara noastră.
Potrivit presei din țara noastră, Borrell vine pentru a discuta despre criza refugiaților din Ucraina și despre cum Uniunea Europeană poate ajuta Republica Moldova în gestionarea situației.
Totodată, autoritățile au anunțat că pe 2-3 martie în țara noastră va veni și Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere.
Amintim că în ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 20 245 de traversări de persoane, dintre care un număr de 11 486 pe sensul de intrare în țară.
Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România – 12 658 din totalul de traversări, iar 7 399 de treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană.
Poliția de Frontieră mai informează că 9 602 de treceri au fost consemnate de către cetățeni ucraineni, dintre care 5 411 pe direcția intrare în Republica Moldova și alte 4 191 de treceri la ieșire din țară. Totodată, numărul de 3 298 au constituit trecerile minorilor ucraineni de până la 14 ani inclusiv.
Vassili Nebenzia - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Internațional
Reprezentant rus la ONU, despre fake news-urile privind operațiunea Rusiei în Ucraina
Fluxul de știri
0