Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Există sau nu riscuri pentru Moldova dacă Rusia va fi deconectată de la SWIFT

© Photo : SWIFTЛоготип SWIFT
Логотип SWIFT - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova a comentat dacă sancțiunile împotriva Rusiei în cadrul sistemului SWIFT ar putea afecta Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a spus că nu vede încă riscurile asociate cu sancțiunile de deconectare a Rusiei de la sistemul de transfer interbancar SWIFT. Potrivit premierului, în primul rând astfel de întrebări ar trebui adresate Băncii Naţionale a Moldovei.
„Guvernul ia toate măsurile necesare care sunt de competența sa și va veni cu măsuri suplimentare dacă va fi necesar. Până acum, nu vedem astfel de riscuri”, a declarat Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.
Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Internaționale și Politica de Securitate, Josep Borrell, a declarat pe 27 februarie că miniștrii de Externe ai UE au fost de acord să deconecteze băncile ruse de la sistemul SWIFT.
„Excludem anumite bănci rusești de la SWIFT”, a spus Borrell.
Totodată, serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri german a raportat că toate băncile rusești care au intrat deja sub sancțiunile comunității internaționale și, dacă este cazul, alte bănci rusești, vor fi excluse din sistemul internațional SWIFT. Nu există încă o listă cu băncile care vor intra sub această restricție.
Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Rusia
Ce spune Lavrov despre propunerea de deconectare a Rusiei de la SWIFT
Fluxul de știri
0