Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Peste 30 de mii de ucraineni sunt acum pe teritoriul Republicii Moldova: Cum sunt ajutați

© Sputnik / Mihai CarausPunct de trecere a frontierei de stat
Punct de trecere a frontierei de stat - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță noile date cu privire la numărul de refugiați din țara noastră.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Începănd cu ziua de astăzi, 28 februarie, în Republica Moldova vor ajunge ajutoare umanitare pentru refugiații ajunși pe teritoriul țării noastre. Informația a fost prezentată de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Alexandru Oprea.
Potrivit acestuia, din data de 24 februarie în Republica Moldova au intrat 69 589 de cetățeni străini. Dintre aceștia, 67 317 au traversat frontiera pe segmentul moldo-ucrainean. Peste 33 de mii de cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul Republicii Moldova în această perioadă.
În dimineața zilei de 28 februarie, 38 406 de cetățeni străini se aflau pe teritoriul țării noastre, în mare parte este vorba de cetățeni ucraineni. Alexandru Oprea mai informează că 1 125 de persoane au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova, iar 604 dintre aceștia sunt cetățeni ai Ucrainei.
Pe parcursul nopții, fluxul de intrare a cetățenilor străini pe segmentul moldo-ucrainean este aproape zero, iar acest lucru cel mai probabil are legătură cu introducerea legii marțiale pe teritoriul Ucrainei, care prevede sistarea circulației pe timp de noapte a cetățenilor.
TIR-uri - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Economie
Transportatorii moldoveni de mărfuri au permisiunea de a tranzita Letonia fără autorizații
Fluxul de știri
0