Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Transportatorii moldoveni de mărfuri au permisiunea de a tranzita Letonia fără autorizații

© Pixabay / GellingerTIR-uri
TIR-uri - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Agenția Națională Transport Auto informează că transportatorii moldoveni de mărfuri pot tranzita Letonia fără autorizații.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Transportatorii de mărfuri care vin în Republica Moldova vor tranzita teritoriul Letoniei fără autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri. O astfel de decizie a fost luată în urma negocierilor purtate cu autoritățile competente ale Letoniei în contextul nivelului ridicat de alertă și acutizării grave a situației de securitate pe teritoriul Ucrainei.
În context, Agenția Națională Transport Auto anunță că a fost permisă operatorilor de transport moldoveni tranzitarea teritoriului Letoniei fără autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri. Derogarea respectivă este valabilă în cazul unităților de transport blocate, pentru a ocoli teritoriul Ucrainei și a reveni în Republica Moldova.
Amintim, anterior tranzitarea fără autorizații pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri și persoane a fost permisă și în Slovacia, Ungaria, Georgia. Totodată, a fost permisă operatorilor de transport moldoveni tranzitarea teritoriului Poloniei cu prezentarea de către șofer a autorizațiilor eliberate de către Agenție în format de document scanat, fără obligațiunea deținerii autorizației pe suport de hârtie.
Frontiera de stat - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situația la frontieră: Un punct de trecere rămâne aglomerat
Fluxul de știri
0