Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Simonian: Decizia UE privind RT arată cât valorează lăudata democrație europeană

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaПМЭФ-2021. Сессии. День второй
ПМЭФ-2021. Сессии. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Redactorul-șef al RT, Margarita Simonian, a spus că decizia UE de a interzice RT și Sputnik să opereze în UE arată cât valorează lăudata democrație europeană.
Potrivit Margaritei Simonian, „visul Europei liberale s-a împlinit”.
„Mult timp au încercat să ajungă la RT - și au încercat să controleze și să restricționeze prin Ofcom în Marea Britanie și aruncând cu noroi în Franța, acuzându-ne de minciuni și dezinformare în alegeri, și punând piedici noul canal în limba germană”, spuse Simonian.
Potrivit ei, Europa au încercat întotdeauna să găsească un motiv pentru a scăpa odată pentru totdeauna de un concurent incomod, cu o audiență uriașă și milioane de vizualizări.
„Anterior le-ar fi fost incomod - criticii ar fi spus că distrug libertatea de exprimare. Și acum este o mare oportunitate. Această decizie privind RT nu are nimic de-a face cu obiectivele declarate de oprire a operațiunii militare din Ucraina. Sau ei cred că Putin, fără difuzarea RT în engleză, franceză sau spaniolă, se va răzgândi cu privire la salvarea populației de limbă rusă din Ucraina sau la prevenirea extinderii NATO? spune Simonian.
Potrivit acesteia, „o astfel de decizie a UE arată cine și ce reprezintă, dar, cel mai important, cât valorează lăudata democrație europeană”.
„Dacă ei ar fi împotriva războiului, nu ar continua să pompeze în Ucraina – arme în primul rând – și nu ar interzice RT și Sputnik”, a spus Simonian.
Anterior, Margarita Simonian, în legătură cu decizia Uniunii Europene de a interzice difuzarea RT și Sputnik, a spus că niciun angajat nu va fi concediat în nicio țară.
Pe 27 februarie, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că UE va interzice activitatea Sputnik și RT, precum și a filialelor acestora.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Internațional
UE și-a închis teritoriul pentru aeronavele rusești
Fluxul de știri
0