Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE și-a închis teritoriul pentru aeronavele rusești

CC0 / Pixabay / Gellinger / Avion
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
UE a interzis aeronavelor rusești să aterizeze și să survoleze teritoriul său
Uniunea Europeană interzice aeronavelor transportatorilor ruși să aterizeze, să decoleze sau să survoleze teritoriul Uniunii, potrivit unui document publicat în Jurnalul Oficial al UE.
„Este interzisă orice aeronavă operată de transportatorii aerieni ruși... sau orice aeronavă înmatriculată în Rusia sau orice aeronavă neînregistrată în Rusia care este deținută, închiriată sau controlată în alt mod de orice persoană fizică sau juridică, organizație sau autoritate rusă, cu permisiunea de a ateriza, decola sau zbura deasupra teritoriului Uniunii”, se arată în document.
Excepție este o aterizare de urgență sau un survol în caz de urgență, se mai menționează în document. În plus, autoritățile competente pot emite permisiunea de a decola, ateriza sau utiliza spațiul aerian al UE dacă consideră că este „necesar în scopuri umanitare sau pentru orice alt scop compatibil cu obiectivele acestei decizii”, se arată în document.
Pentru a face acest lucru, țara sau țările UE trebuie să informeze celelalte state membre și Comisia cu privire la această autorizație cu două săptămâni înainte de a o elibera. Decizia ar trebui să intre în vigoare în ziua publicării în jurnal, se arată în documentul citat de RIA Novosti.
Fluxul de știri
0