Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Diplomației UE, Josep Borrell, vine la Chișinău

© AP Photo / Francisco SecoJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, vine într-o vizită de lucru în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă va întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova pentru a se întâlni cu autoritățile de la Chișinău. Premierul Natalia Gavrilița a confirmat vizita lui Josep Borrell în țara noastră.
Potrivit presei din țara noastră, Borrell vine pentru a discuta despre criza refugiaților din Ucraina și despre cum Uniunea Europeană poate ajuta Republica Moldova în gestionarea situației.
Amintim că începând cu data de 24 februarie în Republica Moldova au intrat 69 589 de cetățeni străini, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Dintre aceștia, 67 317 au traversat frontiera pe segmentul moldo-ucrainean. Totodată, dintre aceștia, peste 33 de mii de cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul Republicii Moldova în această perioadă.
În dimineața zilei de 28 februarie, 38 406 de cetățeni străini se aflau pe teritoriul țării noastre, în mare parte este vorba de cetățeni ucraineni. Alexandru Oprea, șeful IGSU, mai informează că 1 125 de persoane au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova, iar 604 dintre aceștia sunt cetățeni ai Ucrainei.
Principalul rezultat al negocierilor dintre Rusia și Ucraina  - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Principalul rezultat al negocierilor dintre Rusia și Ucraina
Fluxul de știri
0