Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Israelul va susține la ONU rezoluția de condamnare a acțiunilor Rusiei în Ucraina

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaMinistrul Afacerilor Externe a Israelului, Yair Lapid
Ministrul Afacerilor Externe a Israelului, Yair Lapid - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe a Israelului a anunțat că țara sa va susține rezoluția ONU de condamnare a acțiunilor Rusiei în Ucraina.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Israelul va susține rezoluția de condamnare a acțiunilor Rusiei în Ucraina atunci când aceasta va fi pusă la vot de Adunarea Generală a ONU, a declarat ministrul evreu de externe al acestei țări Yair Lapid într-o declarație specială.
„Astăzi sau mâine, Națiunile Unite vor vota o rezoluție de condamnare a invaziei ruse în Ucraina. Israelul se va alătura și va vota pentru rezoluția împreună cu marea majoritate a țărilor din lume”, a spus Lapid într-o declarație difuzată de serviciul de presă al Ministerului de Externe.
Șeful departamentului diplomatic a menționat că Israelul va fi parte din eforturile internaționale de a acorda asistență Ucrainei, deoarece „acest lucru este cerut de o datorie morală și istorică”.
În zilele următoare, trei avioane vor zbura spre Ucraina cu o mare încărcătură de ajutor umanitar, inclusiv mii de pături, saci de dormit, echipament medical, corturi și sisteme de purificare a apei.
Lapid a spus că Israelul studiază posibilul impact pe care îl vor avea sancțiunile anunțate împotriva Rusiei. Un grup interdepartamental va fi înființat pentru a studia implicațiile acestor sancțiuni pentru politica și economia Israelului.
În aceeași declarație, Lapid a menționat că Israelul trebuie să țină seama de Rusia, cu care statul evreu are o frontieră comună de securitate în Siria și care este cea mai importantă forță militară din această țară.
„Mecanismul nostru de cooperare cu Federația Rusă ajută în lupta noastră decisivă împotriva unităților iraniene de la granița noastră de nord”, a spus Lapid, fiind citat de RIA Novosti.
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Rusia
Kremlinul: Cum va răspunde Rusia la sancțiunile impuse de Occident
Fluxul de știri
0