Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Instituțiile medicale din țară vor fi asigurate cu medicamente

© Sputnik / Mihai Carausmedicamente
medicamente - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Instituțiile medico-sanitare publice din țară vor fi asigurate cu medicamente pentru două sau trei luni. Precizările au fost făcute de către ministerul Sănătății.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. În contextul situației de urgență, Ministerul Sănătății împreună cu Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate au evaluat riscul încetării aprovizionării țării noastre cu anumite grupe de medicamente, preponderent produse în Ucraina.
Astfel, s-a luat decizia de a întocmi o listă de medicamente care vor fi procurate suplimentar prin desfășurarea centralizată a procedurilor de achiziție publică cu aplicarea mecanismelor simplificate.
În context, Ministerul Sănătății a precizat că spitalele din țară vor fi asigurate cu medicamente pentru două sau trei luni înainte, iar stocurile vor fi suplinite și din donațiile oferite de organizațiile internaționale.
Ministerul de resort a menționat că monitorizează în continuare stocurile disponibile de medicamente și întreprinde toate măsurile pentru ca populația să beneficieze de acestea.
Палатки для приема беженцев из Украины - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Ministerul Sănătății: Rezerve de medicamente pe 90 de zile
Fluxul de știri
0