Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Rezerve de medicamente pe 90 de zile

© Sputnik / Mihai CarausПалатки для приема беженцев из Украины
Палатки для приема беженцев из Украины - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Sănătății a evaluat stocurile de medicamente, consumabile și echipamente disponibile la nivel național.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că a dat indicații conducătorilor să asigure instituțiile medico-sanitare publice cu necesarul de medicamente, produse farmaceutice și parafarmaceutice, pentru o perioadă extinsă, de până la 90 de zile.
În același timp, Ministerul Sănătății a asigurat măsuri de prevenire și control a COVID-19, în contextul numărului mare de refugiați. Respectiv, toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina au fost asigurate cu echipe de personal medical, care realizează trierea și testarea cetățenilor străini cu semne clinice specifice COVID-19. Toate centrele pentru imigranți au fost dotate cu mii de teste și echipamente de protecție, inclusiv dezinfectant.
În cazul confirmării infecției, persoanele cu forme ușoare de COVID-19 vor fi plasate în izolatoarele centrelor pentru refugiați, iar cele cu forme grave care necesită spitalizare vor fi preluate de către echipele de asistență medicală urgentă și transportate în instituțiile medicale.
Starea de sănătate a refugiaților va fi monitorizată permanent de către personalul medical dislocat în centrele provizorii de triere. În toate situațiile de urgențe medico-chirurgicale, inclusiv în cazurile de spitalizare, asistența medicală va fi oferită gratuit, conform protocoalelor și standardelor. Totodată menționăm că centrele pentru refugiați au fost și vor fi în continuare asigurate cu medicamente și consumabile de primă necesitate.
Ministerul Sănătății va continua să depună eforturi maxime pentru a asigura protecția sănătății celor care au fost impuși să-și părăsească casele, anunță acest departament pe site-ul său oficial.
Fluxul de știri
0