Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Delegația Ucrainei a ajuns în Belarus

© Sputnik / Vladimir TrefilovDrapelele Ucrainei și Rusiei
Drapelele Ucrainei și Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Sputnik Belarus a anunțat sosirea delegației ucrainene în Belarus pentru discuții cu Rusia.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Delegația ucraineană pentru negocieri cu Rusia, a ajuns deja pe teritoriul Belarusului, transmite Sputnik Belarus, citând o sursă avizată.
„Delegația ucraineană se află deja <…> la intrarea în incinta unde se vor purta negocieri. <…> Se așteaptă ca întâlnirea cu negociatorii ruși să înceapă în această dimineață”, anunță Sputnik Belarus pe canalul Telegram al agenției.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Belarus, Anatoli Glaz, a remarcat că platforma de negocieri este deja gata și acum este așteptată sosirea delegațiilor.
Negocierile ar fi trebuit să aibă loc cu o zi înainte. Reprezentanții ruși conduși de consilierul președintelui rus Vladimir Medinski au sosit în Gomel, orașul ales de partea ucraineană. Dar puțin mai târziu, Vladimir Zelenski a spus că Kievul nu este mulțumit de Belarus și că negocierile ar trebui să aibă loc într-o altă țară.
Dar puțin mai târziu, Vladimir Zelenski a spus că Kievul nu este mulțumit de faptul ca negocierile să se poarte în Belarus și că acestea ar trebui să aibă loc într-o altă țară.
Cu toate acestea, după o convorbire telefonică între Alexandru Lukașenko și președintele ucrainean, întâlnirea a fost convenită - potrivit Sputnik Belarus, aceasta va avea loc în regiunea Gomel, la punctul de control Aleksandrovka-Vilcia.
În ultimele săptămâni, situația din Donbass a escaladat grav: Kievul și-a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și a intensificat bombardarea RPD și RPL, folosind echipamente interzise de acordurile de la Minsk.
Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, autoritățile celor două republici au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor în regiunile rusești, au anunțat o mobilizare generală, iar pe 19 februarie au cerut Rusiei să le recunoască independența.
Două zile mai târziu, pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, iar pe 24 februarie a anunțat începerea unei operațiuni speciale.
El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Șeful statului a numit ca obiectivul operațiunii este protecția locuitorilor din RPD și LPR, care au fost supuși genocidului timp de opt ani.
El a cerut, de asemenea, armatei ucrainene să nu urmeze ordinele criminale, să depună armele și să plece acasă. Potrivit lui Putin, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni conștiinței regimului de la Kiev.
Ministerul Apărării a subliniat că trupele rusești nu lovesc ținte civile pe teritoriul Ucrainei - doar infrastructură militară; populația civilă nu este în pericol.
Глава комитета Госдумы по финансовому рынку Анатолий Аксаков - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Rusia
Duma de Stat: sancțiunile anunțat de Occident Rusiei sunt asemenea unui furt
Fluxul de știri
0