Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Arabia Saudită își reafirmă angajamentul față de OPEC+ cu Rusia

© Sputnik / Alexey VitvitskyDrapelul OPEC
Drapelul OPEC - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Abonare
Arabia Saudită și-a confirmat angajamentul față de alianța OPEC+ cu Rusia în timpul unei întâlniri dintre prințul moștenitor Mohammed bin Salman și președintele Macron, a relatat Agenția oficială de presă Saudită SPA.
CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Pe 27 februarie, Arabia Saudită și-a confirmat angajamentul față de alianța OPEC+ cu Rusia în timpul unei întâlniri dintre prințul moștenitor Mohammed bin Salman și președintele Macron, a relatat Agenția oficială de presă Saudită SPA.
OPEC+ reunește cele 13 state membre ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), conduși de Arabia Saudită, și cei zece parteneri ai lor conduși de Rusia.
„În timpul contactului s-a mai discutat despre situația din Ucraina și impactul crizei asupra piețelor energetice şi, în acest sens, Alteța Sa prințul moștenitor a subliniat dorința regatului de a stabiliza și echilibra piețele petroliere și angajamentul regatului față de OPEC+”, a precizat agenția, potrivit Sputnik France.
Miercuri va avea loc o teleconferință între cei 23 de membri ai grupului OPEC+ pentru a discuta despre o posibilă creștere a producției.
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2022
Rusia
Kremlinul: Cum va răspunde Rusia la sancțiunile impuse de Occident
Fluxul de știri
0