Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia este gata să discute condițiile păcii în Ucraina – Rudenko

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Accesați arhiva multimediaVehicul militar în convoiul de echipamente militare al Federației Ruse
Vehicul militar în convoiul de echipamente militare al Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
Adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Andrei Rudenko, a anunțat că Moscova este gata să discute condițiile păcii în Ucraina.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Rusia este gata să discute despre pace și să negocieze condițiile de încetare a vărsării de sânge în Ucraina, a declarat unul dintre membrii delegației de negocieri cu Kievul, Andrei Rudenko, care este ministru adjunct al Afacerilor Externe a Federației Ruse.
“Problema nu este de loc, unde să ne întâlnim, problema este cu ce să mergem (cu ce decizii – n.n.). Noi suntem gata să vorbim despre pace, noi suntem gata să vorbim despre condițiile de încetare a vărsării de sânge, ceea c va ajuta să salvăm viețile oamenilor”, a declarat el jurnaliștilor.
În dimineața zilei de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei operațiuni militare de demilitarizare a Ucrainei.
Mai târziu, Ministerul rus al Apărării a declarat că armata rusă nu a provocat nicio lovitură asupra orașelor ucrainene: infrastructura militară a fost dezactivată cu mijloace de înaltă precizie.
Ca răspuns, țările occidentale au anunțat noi sancțiuni - în special, câteva mari bănci, inclusiv Sberbank și VTB, au căzut sub restricții și a fost dificil pentru o serie de companii de stat să atragă capital străin.
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Republica Moldova nu va participa la conflictul din Ucraina: Ce declară Guvernul
Fluxul de știri
0