Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

România sprijină noile sancțiuni aplicate Rusiei

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Abonare
Klaus Iohannis a anunțat că România sprijină noile sancțiuni aplicate Rusiei, aliniindu-se deciziilor UE și SUA în această privință
BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Președintele Kalus Iohannis a transmis duminică pe contul său de twitter că România va sprijini noile sancțiuni împotriva Rusiei și a anunţat că România va trimite sprijin umanitar şi militar în Ucraina.
”România se alătură partenerilor săi în sprijinirea noilor sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Ucrainei de către Rusia. Sprijin suplimentar – umanitar și militar – urmează să fie trimis în Ucraina”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe contul de Twitter.
Pe aceeași linie, Guvernul României a decis, ca după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranșă de echipamente şi medicamente sanitare, astăzi să fie trimisă o a doua tranșă de ajutoare, în valoare totală de trei milioane de euro, constând în: combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi echipamente, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

Nicolae Ciucă: Este foarte mare nevoie de sânge

Premierul Nicolae Ciucă a fost duminică să doneze sânge, spunând că exemplul personal este foarte important:
”Împreună am venit să donăm sânge, apreciind ca este foarte mare nevoie de exemplul personal. În momentul de faţă este foarte mare nevoie de sânge, iar la nivel de minister am luat decizia să oferim posibilitatea ca răniții din Ucraina să poată fi tratați la spitalele din România”, a declarat duminica premierul Nicolae Ciucă, aflat la Spitalul Militar Central din Capitală.
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Republica Moldova nu va participa la conflictul din Ucraina: Ce declară Guvernul
Fluxul de știri
0