Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia își închide spațiul aerian pentru avioanele din România

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaРабота аэропорта Шереметьево
Работа аэропорта Шереметьево - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Abonare
Rusia anunță blocarea spațiului aerian pentru avioanele companiilor românești. Măsura prevede inclusiv interdicția pentru tranzitarea teritoriului rusesc.
BUCUREȘTI, 26 feb - Sputnik. Agenția Federală pentru Transportul Aerian din Rusia anunță interzicerea survolării de către avioanele companiilor aeriene românești a spațiului aerian rusesc, în replică la gestul similar al autorităților de la București.
“În legătură cu decizia neprietenoasă a autorităților României, s-a decis aplicarea unor restricții pentru transportatorii aerieni din România și/sau cei înregistrați pe teritoriul ei, de efectuare a unor curse aeriene în punctele de pe teritoriul Federației Ruse, inclusiv zborurile de tranzit prin spațiul aerian al Federației Ruse”, se spune declarația autorității aeronautice.
Decizia data a fost adoptată în conformitate cu normele dreptului international, se arată în comunicatul Agenției, în calitate de măsură de răspuns la interzicerea efectuării unor zboruri regulate spre/de pe teritoriul României a tuturor navelor aeriene civile, exploatate de operatorii ruși sau/și cei înregistrați în Rusia.
Zborurile din România vor fi posibile doar prin eliberarea unei autorizații speciale de către Rosaviația sau MAE al Rusiei.
România a decis astăzi să închidă spațiul aerian pentru toate avioanele rusești după ce Polonia, Cehia şi Bulgaria au anunțat măsuri similare.
Parlamentul României Casa poporului București - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Internațional
România a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești
Fluxul de știri
0