Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

România a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești

© Sputnik / Mihai CarausParlamentul României Casa poporului București
Parlamentul României Casa poporului București - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Abonare
Până la sfârșitul zilei, România va închide spațiul aerian pentru avioanele rusești.
CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. România își va închide spațiul aerian pentru avioanele companiilor avia rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la București, Dan Cărbunaru.
„În primul rând, aş vrea să vă anunţ că România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului român.
Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a Republicilor Populare Donețk și Lugansk, care și-au declarat independența față de Kiev încă din 2014, iar pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară de demilitarizare a Ucrainei.
Într-o adresă adresată concetățenilor, Putin a spus că circumstanțele „necesită acțiuni decisive și imediate”, deoarece republicile Donbass au cerut ajutor. Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni conștiinței regimului aflat la conducere din Ucraina.
Вид на город Севастополь - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Rusia
Cât sunt de “sângeroși” rușii sau de ce au capitulat „eroii” ucraineni
Fluxul de știri
0