Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Krasnoselski: Este un fals să Transnistria va ataca regiunile vecine din Ucraina

© Sputnik / Irina LeahovaЛидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции
Лидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a venit cu o declarație după ce mai multe mass-media ucrainene au anunțat că Tiraspolul s-ar pregăti să atace regiunile vecine din Ucraina: Vinițk și Odesa.
Liderul transnistrean afirmă că timp de câteva zile, unele mijloace de informare în masă din Ucraina, dar și unele rețele sociale afirmă că Transnistria ar prezenta un pericol, că ar pregăti un atac.
“Pot să afirm cu toată hotărârea că toți cei care promovează această informație falsă sau nu cunosc deloc care este situația, sau sunt niște provocatori care intenționat tensionează situație”, a afirmat Krasnoselski pe contul său de Telegram.
El a mai spus că regiunea transnistreană “este iubitoare de pace și nu are, nu a avut și nici nu va avea planuri cu caracter agresiv în relația cu vecinii”. .
El a spus că în stânga Nistrului locuiesc în jur de 100 de mii de cetățeni ai Ucrainei, activează școli în limba ucraineană, care este una dintre limbile oficiale.
Центр размещения беженцев в Приднестровье - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Liderul transnistrean a vizitat un centru pentru refugiații din Ucraina
Fluxul de știri
0