Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Liderul transnistrean a vizitat un centru pentru refugiații din Ucraina

CC BY 4.0 / Официальный сайт лидера Приднестровья / Центр размещения беженцев в Приднестровье
Центр размещения беженцев в Приднестровье - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Un număr mare de ucraineni au sunat și au anunțat că speră să obțină azil în regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Liderul Transnistriei a inspectat centrul pentru refugiați care a fost amenajat la baza Solnecinîi. Site-un oficial al liderului transnistrean anunță că pe malul stâng la Nistrului au fost amenajate deja câteva astfel de centre.
Site-ul anunță că Vadim Krasnoselski a inspectat camerele în care vor fi cazați refugiații, ospătăria, utilajul medial reînnoit, care a fost procurat inițial pentru reabilitarea bolnavilor post-covid. Personalul centrului a fost instruit cum să acorde ajutor refugiaților.
“Deocamdată continuăm să primim pacienți. Pe viitor vom decide urmărind evoluția situației. Camerele destinate pentru adăpostul temporar al cetățenilor străini sunt gata. Acum ele sunt goale”, anunță site-ul lui Krasnoselski,
Tot astăzi Vadim Krasnoselski a mers la punctul de control Pervomaisk-Cuciurgan, unde i s-a raportat că situația este sub control și că niciun fel de incidente nu s-au produs.
Site-ul mai menționează că anterior pe acest sector Ucraina a limitat temporar circulația cetățenilor, cu excepția femeilor și copiilor. A fost stopată pe o anumite perioadă și circulația de mărfuri. Acum traficul a fost reluat în măsură deplină.
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Rusia
Putin este gata să trimită în Minsk o delegație pentru negocieri cu Ucraina
Fluxul de știri
0