Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Zelenski a semnat decretul privind mobilizarea generală în Ucraina

© Sputnik / Stringer / Trecere la banca de fotografiiVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Zelenski a semnat decretul cu privire la mobilizarea generală în Ucraina, în termen de 90 de zile.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Vladimir Zelenski a dispus mobilizarea generală în Ucraina, în termen de 90 de zile, este menționat în decretul cancelariei sale.
Joi, agenția de știri ucraineană UNIAN a comunicat pe Telegram că Zelenski a depus la Rada Supremă a Ucrainei un proiect de lege privind mobilizarea generală.
„Decid anunțarea și efectuarea mobilizării generale”, se spune în decret. Potrivit decretului, mobilizarea ar trebui să fie efectuată în termen de 90 de zile pe teritoriul regiunilor Vinița, Volîn, Dnepropetrovsk, Donețk, Jitomir, Transcarpatia, Zaporojie, Ivano-Frankovsk, Kiev, Kirovograd, Lugansk, Lvov, Nikolaev, Odesa, Roveni, Poltava, Sumi, Ternopol, Harkov, Herson, Hmelnîțki, Cerkasî, Cernăuți, Cernigov, orașul Kiev.
Joi dimineață, 23 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a decis o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei. Într-o adresare televizată către ruși, el a spus că circumstanțele „necesită o acțiune decisivă și imediată din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au îndreptat către Rusia cu o cerere de ajutor”.
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Ucraina propune să se revină pe calea păcii – Zelenski
Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va reveni pe conștiința regimului aflat la conducere din Ucraina. El a cerut armatei ucrainene să nu urmeze ordinele penale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.
Mai târziu, Ministerul rus al Apărării a subliniat că Forțele Armate Ruse nu au efectuat lovituri cu rachete, aer sau artilerie asupra orașelor Ucrainei: infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare și aviația au fost neutralizate de arme de înaltă precizie.
Ministerul rus a dat asigurări că populația civilă nu este în pericol. Aproximativ două ore mai târziu, Ministerul Apărării a adăugat că polițiștii de frontieră ucraineni „nu oferă nicio rezistență”, sistemele ucrainene de apărare aeriană au fost suprimate, iar infrastructura militară a bazelor aeriene militare a fost neutralizată. Informațiile presei străine despre avionul rus presupus doborât deasupra Ucrainei au fost negate de departamentul militar.
Президент США Дж. Байден - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Internațional
Biden: SUA nu vor lupta cu Rusia în Ucraina
Fluxul de știri
0