Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden: SUA nu vor lupta cu Rusia în Ucraina

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaПрезидент США Дж. Байден
Президент США Дж. Байден - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Abonare
Forțele armate ale Statelor Unite nu vor lupta cu Rusia în Ucraina, a declarat președintele american Joe Biden.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. "Eu am să reiterez din nou că forțele noastre nu vor fi implicate în conflictul cu Rusia în Ucraina. Forțele noastre se îndreaptă în Europa nu pentru a lupta în Ucraina, ci ca să-i apere pe aliații NATP și pentru a-i susține pe aliații noștri pe flancul de est", a declarat Biden într-un mesaj televizat, fiind citat de RIA Novosti.
Vladimir Putin a autorizat, joi dimineață, o operațiune specială, după ce RPD și LPR au cerut Moscovei asistență militară pentru a se apăra de agresiunea ucraineană. Preşedintele rus a spus că operațiunea are un caracter preventiv și că Moscova intenționează doar să protejeze populația celor două republici și nu să ocupe Ucraina.
Ministerul rus al Apărării a declarat că armele de precizie folosite neutralizează infrastructura militară ucraineană, inclusiv baze aeriene și apărarea aeriană, menționând, de asemenea, că orașele ucrainene nu sunt vizate și că numai structurile militare sunt neutralizate.
Putin - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Putin: Rusia a fost constrânsă să desfășoare operațiunea militară în Donbas
Fluxul de știri
0