Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Ultima oră: Aproape 21 de mii de ucraineni au traversat frontiera Republicii Moldova

© Sputnik / Mihai CarausPunctul de trecere a frontierei Palanca
Punctul de trecere a frontierei Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne prezintă datele actualizate privind numărul cetățenilor ucraineni care au traversat frontiera de stat.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Peste 20 de mii de cetățeni ucraineni au traversat frontiera Republicii Moldova până la ora 14:00. Datele au fost prezentate de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Mai exact, 20 743 de cetățeni ucraineni au traversat frontiera de stat a țării noastre. Dintre aceștia, 16 mii pe direcția de intrare și alte 4 743 de persoane pe sensul de ieșire din țară. Ministrul amintește că toate punctele de trecere a frontierei, atât de la granița cu Ucraina, cât și de la cea cu România, sunt funcționale.

La fel, a fost suplimentat numărul angajaților pentru a putea face față fluxului sporit de persoane care trec frontieră în această perioadă.
Revenco amintește că o mare parte dintre ucrainenii care ajung pe teritoriul țării noastre anunță că scopul este de a tranzita. Totodată, ministrul informează că deși se atestă un număr sporit de persoane la punctele de trecere, cozile nu sunt atât de mari comparativ cu ziua de ieri.
Până la ora 14:00 aproximativ 450 de persoane au solicitat ajutor la linia verde, 320 de adresări sunt de la cetățeni ai Ucrainei. Totodată, pe parcursul zilei de astăzi au fost înregistrate 90 de cereri de azil, în total numărul solicitărilor fiind de 386.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Societate
Majorarea tarifului la curent se amână: Ce a decis Comisia pentru Situații Excepționale
Fluxul de știri
0