Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Precizări privind utilizarea spațiului aerian al Moldovei: Ce zboruri sunt permise

© Sputnik / Mihai Carausavion
avion - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă vine cu precizări privind utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova în perioada în care acesta a fost închis.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Spațiul aerian al Republicii Moldova poate fi utilizat pentru anumite zboruri, chiar și în perioada în care acesta este închis. Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că utilizarea spațiului aerian este permis pentru zboruri umanitare, de repatriere și de urgențe medicale.
Totodată, în cazul în care spațiul aerian este închis se permit și următoarele excepții:
pentru zborurile de repoziționare a aeronavelor civile a operatorilor aerieni naționali și străini poate fi efectuată doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și cu condiția efectuării zborurilor respective fără pasageri la bord;
pentru zborurile de transport aerian comercial de mărfuri și poștă a operatorilor aerieni naționali și străini, poate fi efectuată doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile pentru fiecare zbor;
pentru alte cazuri, utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către aeronavele civile și de stat poate fi permisă doar cu permisiunea scrisă a Autorității Aeronautice Civile și a Ministerului Apărării.
Amintim că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis începând cu ora 12:00 din ziua de 24 februarie. Autoritatea Aeronautică Civilă a explicat că spațiul aerian al Republicii Moldova prezintă un risc sporit pentru aviația civilă. Din acest motiv, autoritățile de la Chișinău au decis să-l închidă, la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate. Astfel, până la data de 4 martie, toate zborurile din și spre Republica Moldova sunt suspendate.
Avion - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Autoritatea Aeronautică Civilă explică de ce a fost închis spațiul aerian al Moldovei
Fluxul de știri
0